Kendi Malımıza Sahip Çıkmalıyız!

Önümüzdeki yıllarda oluşacak olan elektrik ihtiyarcını karşılamak amacıyla, üretim maliyetleri ve bölgedeki gaz kaynakları temel alınarak 4’lü koalisyon zamanında yapılan bilimsel çalışmalar sonucu 4 adet hem gaz (LNG) hem de fuel oil ile çalışan santralin ivedilikle alınmasının daha ucuz üretim ve çevreci bir yaklaşım açısından şart olduğu sonucuna varılmıştı. 4’lü koalisyonun bakanlar kurulu ilgili santraller için ihaleye çıkılması yönünde karar üretmişti. Böylelikle artan enerji ihtiyacı KIB-TEK tarafından karşılanabilecek, 2024 yılında sözleşmesi biten AKSA’dan artık pahalı elektrik satın alınmayacak, pahalı üretim yapan termik santraller olabildiğince susturulup yerine ucuz üretim yapan yeni santraller konulacaktı. Maliyet farkından dolayı elde edilecek gelirle satın alınacak santraller 4 yıl gibi kısa bir sürede kendini amorti edecek ve devamında ucuz üretim, elektrik faturalarına yansıtılacaktı. Diğer yandan adamız civarındaki gaz kaynakları üzerinde bir anlaşmaya varılması durumunda, KIB-TEK’in gaz (LNG) ile çalışan 4 adet santrali hazırda bulunacak ve üretim maliyetleri bir o kadar daha düşecekti.

Ancak UBP-HP Hükümeti halkın çıkarlarına uygun olanı yapmak yerine Ankara’dan gelen baskılara boyun eğerek, halkın malı olan KIB-TEK’i hizmet veremez duruma sokma ve sonrasında da halkı bıktırarak sermayeye peşkeş çekme çabasındadır. UBP-HP Hükümeti’nin izlediği bu dilenci politikası sayesinde, Ercan Havalimanı, Su ve Kıbrıs Türk Havayoları örneklerinde olduğu gibi elektrik de pahalılaşacak ve Kıbrıs Türk Halkı bir avuç patronun elinde sömürünün en büyüğünü yaşayacaktır. Bu nedenle halkmızı UBP-HP Hükümetine karşı uyanık olmaya ve EL-SEN’in onurlu mücadelesine sahip çıkmaya, direnmeye çağırıyoruz.

Bizim malımız olan KIB-TEK’i batırıp sermayeye’nin karına kar katma hevesinde olanlarla çalışma barışını BOZACAĞIMIZI buradan duyururuz.

Yoruma kapalı.