HTKS Hükümetin Tasarruf Politikalarını Eleştirdi

Hava Trafik Kontrol Merkezi Smart Binası’nda haftalardır merkezi klimalar “tasarruf” adı altında günün büyük bir bölümünde çalıştırılmamaktadır. Kıbrıs’ta kar yağdığı ve sıcaklıkların sıfırın altına düştüğü bu günlerde yedi gün yirmi dört saat hem lokal hem uluslararası havayolu şirketlerine hizmet verilen bu önemli kurumda personel resmen donmaktadır.

Genel grev söz konusu olduğunda “turizm etkilenmesin” bahanesiyle KKTC genelindeki tek grev yasağını Hava Trafik Kontrol Şubesinde iki saat gibi rekor bir süre içerisinde alabilen hükümetin, aynı performansı çalışanına sağlıklı çalışma imkanı sağlarken gösteremediğini üzülerek izliyoruz. Övünmeye gelindiğinde mangada kül bırakmayan Ulaştıma Bakanlığı, televizyon ve gazetelerde her türlü şov’u yapmakta ancak personel hakları ve sağlıklı çalışma koşulları söz konusu olduğunda kılını bile kıpırdatmamaktadır.

Eğer bakanlık kontrolörleri hasta edip işleyemez duruma getirmeye çalışıyorsa çok yakında başarıya ulaşacağından şüpheleri olmasın. Devletin giderlerinde tasarruf yapmasına tabiki karşı değiliz ancak “halk adına yönetenlerin” bu konudaki samimiyetlerini göstermek için örnek olması, ilk olarak kendi makamlarında ve harcamalarında tasarrufa gitmesi gerektiğini hatırlatırız.

Yoruma kapalı.