ÇÖZÜM ve BARIŞ

Yarım asıra yakın bir süredir Kıbrıs’ta barış olması için bekliyoruz. Barış olacak diye beklerken bir nesli tamamen kaybettik. Kimi maddi nedenlerden, kimi askerlikten, kimi yaratılan bu adaletsiz ve bozuk düzenden dolayı isyan ederek yabancı ülkelere göç edip doğup büyüdüğü toprakları terk etmiştir. Göç edilen ülkelerde insan hakları, sosyal hukuk devleti ve adelet kavramı ile ilk kez tanışan insanlarımız bu istikrarsız topraklara geri dönmek istememektedir.
Bugün itibarıyla devletin tüm kurumları iflas etmiş, maliyenin kasası yardım olmaksızın birinci ayı çıkaramayacak durumdadır. Partizanlık, adam kayırma devletin tüm yapısında mevcuttur. Bilinçili veya bilinçsizce yapılan devleti ve kurumlarını zarara uğratan yanlışların, skandalların ve yolsuzlukların üstünü örtmek için üstün çaba sarf edilmiştir ve edilecektirde. Zenginlere ve parti yandaşlarına vergi muafiyetleri çeşitli ayrıcalıklar ve olanaklar artarak devam edecektir. Buna karşılk olarak elektriğe, benzine, tüp gaza, ekmeğe ve süte her hafta ZAM yapılarak, toplumumuz sefalete mahkum edilecek adına da “ekonomik kriz” denilecektir. Bu arada, bu çürük sistemden beslenip Kıbrıslı Rumların malı üstünden servet yapmış olanlar ise televizyonlarda günümüz dünyasında artık yeri olmayan, milliyetçilik ve ırkçılık masalları anlatarak kokuşmuş sistemin devamlılığını savunmaya devam edecektir.
İçinde yaşadığımız bu çökmüş sistemin düzeltilmesi insan hayatına saygılı, yaşanabilir bir hale getirilmesi hayal bile olamaz. Kıbrıs Türkünün tek kurtuluş yolu ÇÖZÜM VE BARIŞ’tır. Yeni görüşme sürecinde uluslararası baskıların da etkisiyle Kıbrıs sorununa yeni bir boyut getirilmiştir. Uluslararası aktörlerin kendi çıkarları doğrultusunda hareket edeceği, Kıbrıslıların çıkarlarının pek önemsemediği aşikardır. Türkçe ve rumca konuşan Kıbrıslılar geçmişte ada üstünde oynanan emperyalist oyunlardan ders alarak bir birlerini karşılıklı suçlamayı bırakıp KIBRISLI BİR ÇÖZÜM geliştirmelidir. Hava Trafik Kontrolörlerinin ÇÖZÜM ve BARIŞ sürecine desteği tamdır. ERCAN ve FIR ile ilgili tüm konularda sürece barışçıl katkı koymaya hazırız.
ÇÖZÜM ve BARIŞ, BİRLEŞİK KIBRIS FEDERASYONU’dur

Yoruma kapalı.