CAS Çalışanlarına Aktif Destek Verilecek

Önce KTHY sonra ERCAN, ardından ETİ ve şimdi de CAS, teker teker bilinçi şekilde özel sermayeye peşkeş çekmek için batırılmaktadır. CAS şirket ortağı olan HAVAŞ’ın, ortaklıktan çekilmesinden dolayı Hükümet, bir sorumsuzluk örneği olarak 169 CAS çalışanını sokağa atmıştır. Hava-Sen’nin aylar öncesinden yaptığı birçok uyarıyı dikkate almayan Hükümet şu an ne yapacağını bilmeyerek bocalamaktadır.

Hükümet ortaklarının çalışana karşı yaptıkları diğer bir yanlış ise seçimden önce alınan işten durdurma kararlarının, emekçinin oyunu aldıktan ve seçim bittikten sonra bildirilmesidir. İnsanları aldatmaya yönelik bu hareketlerden haberi yokmuş gibi yapıp sorumluluktan kaçmaya çalışmak, “sorumlu” olduğunuz gerçeğini değiştirmemektedir. Günü geldiğinde emekçinin hafizasını tazeleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın.

Geçmiş yıllarda bizlerle birlikte omuz omuza yürüyüp eylem yapanlar iktidara geldiklerinde ancak bu kadar değişebilirlerdi. Madem ki bir önceki hükümet döneminde yapılanların aynsını yapacaktınız neden hükümete geldiniz? Neden eleştirdiniz? Bu halk size neden güvendi? “Gelenin gidenden tek farkının renk farkı” olduğu bu çürümüş ve sermaye yanlısı sistemde emeğe, emekçiye, insan onuruna saygı ancak bu kadar olur. Her biri bizlerin kardeşi ve mesai arkadaşı olan CAS çalışanları bilmelidir ki, Hava Trafik Kontrolörleri olarak sürece müdahiliz, haklı mücadelenizde sözde değil, aktif olarak yanınızda olacağız.

Yoruma kapalı.