Hükümeti Masaya Bekliyoruz

21.08.2016
İkinci Dünya savaşı sırasında ingiliz sömürge devleti yönetiminin çıkardığı kanunların arkasına saklanarak, ikinci grev yasağını da başarılı bir şekilde uygulamaya koyan UBP-DP Hükümetini gösterdikleri bu üstün demokrasi anlayışı nedeniyle tebrik ederiz!
UBP-DP Hükümeti’nin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sn. Kemal Dürüst grev yasağı sonrası bir televizyon kanalında yaptığı talihsiz açıklamada Sendikanın yapmış olduğu grevin nedenini “kendi zümresel çıkarları” olarak nitelemiştir. Sn Kemal Dürüst’e her sendikanın kuruluş amacının üyelerinin maddi ve manevi çıkarlarını savunmak ve haklarını koruyup gelistirmek olduğunu hatırlatmakta fayda vardır. Ayrıca 2010 yılı içerisinde kendisinin şahsen mecliste el kaldırıp onaylayarak bugün birçok çalışanın mağduriyetine yol açan Göç Yasası için de grev yaptığımız esnada Kemal Dürüst ve onun gibi düşünenler tarafından “kendi işlerine bakmıyor herşeye grev yapıyorlar” diye eleştirildiğimizi de hatırlatmakta fayda vardır. Sonuç olarak biz çalışanlar ne yapsak Kemal Dürüst ve arkadaşlarına yaranamıyoruz. Sn. Kemal Dürüst ve arkadaşlarının bizden beklediği hiçbir sorun ve haksızlık karşısında sesimizi yükseltmememiz hiçbir yanlışa tepki göstermeyip boyunmuzu eğerek kuzu kuzu işimizi yapmamızdır. Bu da tabiki mümkün değildir. Neden?
Aylardır Sn.Kemal Dürüst ile uzlaşıya varmaya çalışan biz değilmişiz gibi sayın bakan televizyon ekranlarından bizleri diyaloğa çağırarak toplum üzerinde algı kontrolu yapmaya çalışmaktadır. Kendisinin ifade ettiği bu “diyalog masasının” nerede olduğunu sendikamıza da aktarması, beklediği iyi niyeti gerçeğe dönüştürmek için iyi başlangıç olur. Sn. Kemal Dürüst, Grev ve Referandum Yasası Madde 21’den doğan hakkını kullanıp sendikayla ile görüşmek için neden Uzlaşı Kurulunu toplamıyor?
Televizyon ekranlarından anlatılan basın önünde sürekli zikredilen “Diyaloğu” kurmak için daha kaç grev yapmamız lazım? Kaç yolcuyu mağdur edeceksizniz Sn Dürüst? Hükümetin artık başka bir yasak hakkı kalmadığından dolayı iki ay sonra gerçekleşecek 3. Grev ile ilgili olarak “radikal kararlar” almaktan bahsedilmektedir. Uzlaşı oluşturmak yerine şimdiden grevi nasıl erteleriz arayışına girmek, zaten Hükümetin niyetini açıkça ortaya koymaktadır. Dileriz UBP-DP Hükümeti anti- demokratik yöntemlere başvurmaz bizleride farklı ve daha sert eylemlere teşvik etmez.
UBP-DP Hükümetine çağrımızdır! Derhal karar verme yetkisine sahip kişilerle basına açık şekilde uzlaşı masasını toplayın. Kontrolörler Hükümetin her bir adımına olumlu karşılık verecektir. Aksi halde bu iki aylık süreçte kaosla sonuçlanır.

Yoruma kapalı.