HTKS: Bakanlıkları da mı biz yönetelim?

Kasım 2015 – Ocak 2017 tarihleri arasında yurtdışında 15 ay süreyle eğitime gönderilen Hava Trafik Kontrolörlerinin masraflarına karşılık olarak aylık ödenmesi gereken ancak hiçbir zaman vaktinde ödenmeyen harcırahlarının sonuncusu olan Ocak ayı harcırahları, hükümetimiz tarafından evrakların muhaceret birimlerinden bakanlığa ulaştırılamaması nedeniyle halen ödenememiştir!
Sorunun çözümü için başvurduğumuz Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ise duruma seyirci kalırken gerekçe olarak, evrakların bir kurumdan diğer kuruma taşınması amacıyla istihdam edilmiş odacılara söz geçiremediklerini belirtmektedirler!
Hava Trafik Kontrolörleri bugün Ercan Havaalanındaki kendi asli görevleri olan hava trafik kontrol görevini bırakıp, devletin makamlarında oturan yetkililerin ve memurlarının takibini yapması gereken evrak işlemlerini bizzat muhaceret makamlarında kendileri alarak söz konusu evrakları Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına kendileri elden iletmiştir. Umarız ki bundan sonraki aşamada üzerinden aylar geçip yılan hikâyesine dönen harcırahların ödenmemesi için başka bir bahane kalmamıştır.

Yoruma kapalı.