Hükümete Çağrı: Çalıştırmayın Ödemeyin!

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik problemler yapısal sorunlar olup önümüzdeki bir kaç yıl boyunca derinden hissedileceği, enflasyonun artarken TL’nin değer kaybedeceği yönünde ciddi ekonomik veriler bulunmaktadır. Türk lirası kullanan bir diğer ülke olan KKTC ekonomisi ise zaten prematüre olduğundan dolayı kuruluşundan beri sürekli dayatma ekonomik paketler ve krizlerle boğuşmaktadır. Her dört-beş yılda bir karşılaştığımız bu krizlerde gelen-giden Hükümetler tarafından önümüze sürülen “hepimiz aynı gemideyiz” ya da “elini taşın altına koymak” gibi sermaye kesimini uzaktan yakından ilgilendirmeyen sloganlarla çalışanların maddi ve sosyal hakları biraz daha kesilmektedir.
Bir çok konuda koordineli hareket etmeye özen gösterdiğimiz mevcut Hükümet ek-mesai konusunda diğer sendikalar ile yaptığı toplantılara maalesef Hava Trafik Kontrolörleri olarak bizleri çağırmayı uygun görmemiş, geçmiş Hükümetlerden çokca alışık olduğumuz “nasıl olsa yaparım olur zihniyeti” ile hareket etmeyi uygun görmüştür. Dolayısı ile Hükümetle herhangi bir uzlaşı noktamız bulunmamaktadır.
Hava Trafik Kontrörleri Sendikası, Hükümeti ek-mesai ödeme derdinden kurtarmak amacıyla aldığı karar doğrultusunda; Bakanlar Kurulu’nun ek-mesai ile ilgili kararları yürürlükte kaldığı sürece bundan böyle aylık çalışma saatlerimiz dolduğu andan itibaren Hava Trafik Kontrol Hizmetlerinin tüm bölümlerinde (Hava Sahası, Yaklaşma, Kule dahil) görevlerimizi iade edeceğimizi bildiririz. Ancak içerisinde bulunduğumuz Ağustos ayında Bayram turiziminin olumsuz etkilenmemesi ve vatandaşların mağdur olmaması amacı ile bayram tatili süresince çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yoruma kapalı.