HTKS’den Grev uyarısı

Geçtiğimiz yıllarda ve aylarda hem şimdiki hem önceki Hükümet temsilcileri ile toplantılar yaparak sorunlarımızı aktardık ve acil çözüm beklediğimizi ilettik. Sabırla oturup belki bir ilgilenen olur diye bekledik. Seçim oldu bekledik, Hükümetler değişti bekledik, Bakanlar görevden alındı yenileri geldi yine bekledik, grev yapmayalım biraz daha şans verelim dedik bekledik. Sonunda, ne gelen oldu, ne giden hiçbir hareket göremedik. Sürekli oyalama taktikleriyle karşı karşıya bırakıldık, ancak buraya kadar gelebildik. Tüm bu süreçte anladık ki, çalışan rahat durdukça yönetenler de beceriksizliklerinin bedelini çalışandan sömürmenin dozajını arttırmaktadırlar. Artık yolun sonuna gelinmiştir. Ya çalışana yasal haklarını teslim edip halkı sömürmekten vazgeçeceksiniz yada o oturduğunuz koltuklardan vazgeçeceksiniz. Şubat ayının ikinci haftasının bitimine kadar Hükümet’ten laf değil somut icraatlar bekleyeceğiz. Aksi takdirde Ercan Havalimanın’da hizmet yavaşlatma, ek-mesaiye gelmeme, hava trafiğini kademeli olarak kapatma, önceden haber vermeksizin şok eylem yada süresiz grev yöntemlerinin her biri tek tek uygulanacaktır.

Taleplerimiz

1. III. Derece Hava Trafik Kontrolörü kadrosu terfilerinin, hak kazanan tüm personeli kapsayacak şekilde açılması.
2. Ekim ayından beridir çalıştığımız ek saatlerin karşılığı olan 3 aylık ek-mesainin tamamının ödenmesi.
3. Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi’nde sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturulması için gerekenlerin yapılması.
4. Hava Trafik Kontrolörlerinin hizmet sınıfı değişikliğinin bir an önce yapılması.
5. Tüm dünyada uygulanan havacılık tazminatı uygulamasının burda da faaliyete geçirilmesi için gereken girişimlerin yapılması.
6. Yurtdışında uzun vadeli eğitim gören çalışanlarımızın harcırahlarının güncellenip kurs giderlerini karşılayacak düzeye çıkarılması.

Yoruma kapalı.