HTKS 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Bildirisi


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların sömürüye ve ezilmeye karşı insani çalışma koşulları ve çalışma süreleri için “eşit işe eşit ücret” kavramını merkezine alarak başlattığı mücedelenin günüdür. Günümüzde ataerkil düşünceye sahip egemenler tarafından yılda bir kez hatırlanacak ve kadınlar için eğlenilecek özel bir gün niteliğine indirgenmek istenmektir.
Kadın, toplumsal varlığın eşit sağlayıcısıdır. Buna rağmen sosyal ve ekonomik değerlerden hakkı olan eşit payı alamamaktadır. Bu durum kadının toplumda geriye itilmesine ve her alanda sömürülmesine yol açmaktadır.
Ülkemizde maalesef ne Devlet ne de toplumun tamamı bu sömürüye gerekli tepkiyi göstermemektedir. Buna örnek olarak; Toplumsal Cinsiyet eşitliği Dairesinin bir türlü faaliyete geçirilmemesi, Kadın sığınma evlerinin bir türlü açılmaması, yasa dışı kadın ticaretinin son hızla devam etmesi ve bir türlü önü alın(a)mayan KADIN CİNAYETLERİ gösterilebilir.
Biz HTKS olarak ülkemizde artık kadın ve erkeğin her alanda eşit.olacağı bir toplumun taraftarıyız. Kadın sığınma evlerinin konuşulmasına gerek kalmayan, yasa dışı kadın ticaretinin tartışma konusu bile yapılmadığı, devletin kadının eşitliği ve hakları için çalışan birimlerinin olduğu ve kadın cinayetlerinin hiç yaşanmadığı bir toplum arzusu içerisindeyiz.
HTKS 8 Mart 1857 gününde emek ve eşitlik uğruna can vermis 129 kadına ve bugün mücadeleyi yükselten tüm emekçi kadınlara selam durur.

Yoruma kapalı.