11 Yıldır Tüzük Bekliyoruz

Ülkemizde çalışanlar halen çeşitli yöntemlerle yağmalanmaktadır. Düşük ücretler, eksik yatırımlar, uzun çalıştırma süreleri, denetimsizlik derken tüm bunların yanında çalışana verilen haklar da yasal boşluklar yaratılıp devlet tarafından sömürülmeye devam ediyor.

73/2007 sayılı Sosyal Güvenlik Yasasında, sigortalı bir çalışanın bakmakla yükümlü olduğu çocuklarına sağlık gereçlerinin karşılanması gerektiği açık açık belirtilmiştir. Buna rağmen bu hakkın çalışan tarafından kullanılması bir alt tüzüğe bağlanmış ve ilgili tüzük 11 YILDIR devlet yetkilileri tarafından yapılmamıştır. 2007 yılından beridir çalışanlar bu haklarını kullanabilmek için devletin keyfini beklemektedirler.

Yıllardır çalışanlardan sigorta amaçlı kesintiler yapılmakta bu kesintiler peşinen çalışanlar daha maaşlarını almadan Sosyal Sigortalar Dairesi’nin kasasına yatmaktadır. Çalışan günü geldiğinde kendi yatırdığı sigortanın karşılığını alamayacaksa Sosyal Sigortalar Yasasının amacı nedir?

Sermayenin ihtiyaçları konusunda görülmemiş bir süratle karar alabilme yeteneğine sahip hükümetlerimiz nedense sıra çalışana geldiğinde basit bir tüzüğü çıkarmak neredeyse çeyrek asır alıyor! Yetkilileri buradan uyarıyoruz; Bir yandan çalışanın hakkını veriyormuş gibi görünüp diğer yandan yasal boşluklar oluşturup yıllar boyu emekçileri yağmalamanızı kabul etmiyoruz! İlgili tüzük ivedi şekilde yapılmalı ve çalışanların sigortası olması gereken yasalar doğru düzgün şekilde çalıştırılmalıdır. HTKS bu konunun takipçisi olup gereken tüm yasal girişimleri yapmaktan çekinmeyecektir.

Yoruma kapalı.